17 Nov 2023 10:30

KOFFIE & ZO!

Kinderen, jongeren en gezinnen bij ZO!-zorgoplossingen hebben soms complexe vragen. Met elkaar zetten we in via meerdere manieren en op meerdere gebieden. Via formele interventies en aandacht voor het netwerk.
Als ouders/opvoeders kan je je eigen ervaringen in je eigen netwerk niet altijd gemakkelijk delen. Of van andere ouders/opvoeders horen waar zij tegen aan lopen.

Bij ZO!-zorgoplossingen organiseren we iedere derde vrijdag van de maand Koffie & ZO! momenten voor ouders/opvoeders. Per keer is er een korte uitwerking van een thema, waarna er ruimte is voor uitwisseling tussen ouders/opvoeders.

Thema 17 november 2023; Puberteit en Autisme.

Als je autisme hebt loopt je ontwikkeling niet altijd helemaal gelijk met je ‘kalenderleeftijd’; op bepaalde gebieden ontwikkel je je misschien sneller of juist wat langzamer. Een voorbeeld: een puber kan zijn 14de verjaardag vieren, maar op sociaal-emotioneel gebied functioneren als een 5-jarige. Ook kan het tegelijkertijd mondelinge communicatie begrijpen op niveau van een 17-jarige en kennis van – bijvoorbeeld -schaken hebben op het niveau van een volwassene.

Pubers met autisme kunnen veel verschillende ontwikkelingsleeftijden hebben wat de opvoeding extra uitdagend maakt. Tijdens deze Koffie & ZO! willen we met ouders in gesprek over dit thema.

Locatie; Markant, Witte Mar 7, 8939 CC Leeuwarden.

Koffie&ZO! is iedere derde vrijdag van de maand (behalve in de schoolvakanties). Tijd; 10:30-12:00 uur.

Deelname is onderdeel van het geboden zorgtraject en zonder eigen bijdrage. Bij opgave verklaar je akkoord te zijn met dat wij de namen en adresgegevens ook gebruiken ten behoeve van alle communicatie voor deze activiteit. Doordat er meerdere ouders/opvoeders en introducees aanwezig zijn, betekend dit dat je bekend wordt bij deelnemers.


Deze activiteit is voorbij.