Remweg

Kinderen en jongeren met druk en impulsief gedrag hebben moeite met op tijd stoppen, nauwkeurig kijken, luisteren, planmatig denken en handelen. Kinderen bij wie de REM op hun impulsen WEG is kunnen geholpen worden een stop-denk-doe strategie te leren. Hierdoor kunnen ze beter omgaan met allerlei dagelijkse situaties op school (rekenen, spelling), praktische taken (tafel dekken, kamer opruimen) of sociale taken (omgaan met vriendjes of volwassenen).

Relevante pagina’s

De training is onderdeel van een zorgtraject bij ZO!. We verkennen hoe klachten ontstaan. Bij de training voor basisschoolkinderen werken we vooral via de ouders. Als ouders krijg je instructies welke oefeningen je met je kind thuis kan gaan doen. Je gaat je kind zelf leren om te stoppen, goed te kijken, te luisteren, een plan te maken, het plan uit te voeren en te kijken hoe ze het hebben gedaan. Iedere oefening is steeds iets moeilijker. We kijken of er afstemming met school mogelijk is.

De training voor jongeren is meer voor hen zelf. Via uitleg en oefeningen gaan we aan de slag om een stop-denk-doe strategie toe te passen in leertaken, praktische klusjes en de omgang met anderen.

De REMwegtrainingen zijn oorspronkelijk groepstrainingen. Wij doen het individueel. We kunnen hierdoor beter afstemmen op wat er in jouw gezin of jouw leven past, waardoor er meer effect is.