ITGG K&J

De Integratieve Therapie voor Gehechtheid en Gedrag (ITGG) is een intensieve behandelvorm voor kinderen met een verstoorde gehechtheid en probleemgedrag. Wij hebben de ITGG ontwikkeld voor kinderen zonder verstandelijke beperking of visuele beperking, die thuis, in een pleeggezin of langdurig op een stabiele groep wonen;

de Integratieve Therapie voor Gehechtheid en Gedrag – Kind & Jeugd (ITGG-K&J).

De ITGG-K&J is bedoelt voor kinderen me een verstoorde gehechtheid die niet kunnen profiteren van andere interventies en waarbij zonder verandering nieuwe relatiebreuken en ontwikkelingsstagnaties te verwachten zijn.

De behandeling duurt ongeveer anderhalf jaar met twee wekelijkse sessies voor het kind bij ons op de praktijk, bij steeds 1 vaste therapeut. Het is belangrijk dat er 1 vaste opvoeder is die steeds mee kan komen. Een 2e vaste opvoeder kan invallen. Er is tussendoor afstemming en samenwerking met opvoeders en school.

De ITGG-K&J is ontwikkeld in samenwerking met de Academische Werkplaats Sociale Relaties en Gehechtheid en Vrije Universiteit te Amsterdam. De effecten gaan worden onderzocht.