ITGG K&J

De Integratieve Therapie voor Gehechtheid en Gedrag Kind & Jeugd (ITGG K&J) is een intensieve behandelvorm voor kinderen met een verstoorde gehechtheid en probleemgedrag.

De ITGG-K&J is bedoelt voor kinderen me een verstoorde gehechtheid die niet kunnen profiteren van andere interventies en waarbij zonder verandering nieuwe relatiebreuken en ontwikkelingsstagnaties te verwachten zijn.

De behandeling duurt ongeveer anderhalf jaar met 1 en een periode 2 wekelijkse sessies voor het kind bij ons op de praktijk, bij steeds 1 vaste therapeut. Het is belangrijk dat er 1 vaste opvoeder is die steeds mee kan komen. Een 2e vaste opvoeder kan invallen. Vooraf verkennen we of lichter vormen passend zijn. Bij start is er tussendoor afstemming en samenwerking met opvoeders en school.

De ITGG-K&J is een aanpassing van de Integratieve Therapie voor Gehechtheid en Gedrag (ITGG). Deze vorm is ontwikkeld in samenwerking met de Academische Werkplaats Affect-us en Vrije Universiteit te Amsterdam. De effecten gaan worden onderzocht.

Uitleg gehechtheidsstoornis