Basistherapie

Basistherapie is een therapievorm voor volwassenen met klachten die samenhangen met problemen rond gehechtheid.

De oorzaak bij gehechtheidsproblemen ligt in het verleden, maar klachten komen naar voren in het heden. Bijvoorbeeld heel hard werken, om niet te voelen. Of problemen met relaties en intimiteit, claimen of te veel afstand houden, problemen met voelen in je lichaam, niet opkomen voor jezelf of weten wat belangrijk voor je is, last van angsten, spanningen, piekeren en niet goed keuzes durven maken.

Basistherapie probeert basis in jezelf te maken. Via inzichtgevende gesprekken, uitleg, bewerken van voorliggende ervaringen en oefeningen proberen we de afstemming met jezelf te versterken. Je te laten voelen wat er met je gebeurt, handreikingen te geven hoe je om moet gaan met nare gevoelens en alsnog (of opnieuw) vertrouwen in jezelf en de ander te gaan vinden.

De therapie maakt gebruik van inzichten uit onder andere gehechtheidstheorieën, cognitieve gedragstherapie, EMDR en ervaringsgerichte psychotherapie. Het is een therapievorm die (meestal) minimaal een jaar duurt.  Meer informatie vind je op de site www.hechtingsproblemen.nl.

Bij ZO! meld je jezelf aan voor basistherapie. Je kan het aanmeldformulier invullen of een korte eerste eenmalige afspraak maken via de online agenda.

ZO! is een psychologen praktijk gespecialiseerd in o.a. basistherapie en heeft contracten met een aantal landelijke ziektekostenverzekeraars.