1 Dec 2021 0:00

rAUw in de adoptiedriehoek

Adoptie is een ingrijpende en levens-veranderende gebeurtenis voor iedereen in de adoptiedriehoek. Een gebeurtenis waar verlies aan vooraf gaat.

Dit college staat nog op de planning; we schuiven door naar een moment dat we weer veilig bij elkaar mogen komen.

Deze avond staan we stil bij verdriet, pijn, het elkaar onbedoeld of bedoeld proberen te ontzien en de verwarring die hierdoor kan ontstaan in het samenleven tussen geadopteerden en adoptieouders.

De avond is voor geadopteerden (vanaf 16 jaar), adoptieouders en broers/zussen in zorg bij ZO!. Er is een beperkt aantal plaatsen voor extern geïnteresseerde geadopteerden, adoptieouders of broers/zussen. Het aantal plaatsen voor extern geïnteresseerden wordt later bekend gemaakt.

We gaan met elkaar in gesprek om elkaars ervaringen en belevingen te horen. Het met elkaar in gesprek gaan wordt ingeleid en ondersteund door Victor Beumer (adoptievader en zorgverlener bij ZO!), Bina de Boer (geadopteerde en adoptiecoach) en Jan de Vries (GZpsycholoog).

ZO!-college is het psycho-educatie programma van ZO!. Een paar keer per jaar organiseren we avonden voor cliënten van ZO!, rondom een specifiek onderwerp. Het doel is informatie krijgen en andere ouders/opvoeders ontmoeten. ZO! sta je er niet steeds alleen voor.

De avonden zijn voor ouders/opvoeders van een kind of jongere in zorg bij ZO!. Ouders/opvoeders mogen introducees mee nemen, bijvoorbeeld oma die zo vaak oppast, meester die graag meer wil weten of een begeleider van een andere organisatie die in het gezin komt.

Locatie; Sint Paulusschool Julianalaan 40, 8932 AB Leeuwarden Ingang; Cornelistrooststraat.

Kleine lettertjes

Per kind/jongere kunnen er maximaal 4 mensen deelnemen. Er kunnen deze avond maximaal 50 mensen mee doen. Deelname is alleen mogelijk na inschrijven en ontvangen bevestiging per mail. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

Deelname is onderdeel van het geboden zorgtraject en zonder eigen bijdrage. Bij opgave verklaar je akkoord te zijn met dat wij de namen en adresgegevens ook gebruiken ten behoeve van alle communicatie voor deze avond. Doordat er meerdere ouders/opvoeders en introducees aanwezig zijn, betekend dit dat je bekend wordt bij deelnemers.


Deze activiteit is voorbij.