20 Jan 2024 9:00

CONNECT oudergroep jonge kinderen januari-april 2024 (groep 3-7/8)

CONNECT zijn 10 bijeenkomsten voor ouders-opvoeders. Deze versie is speciaal voor ouders-opvoeders van van kinderen in groep 3 tot groep 7 of 8. Het is een aanpassing op het gewone puberprogramma.

Bij de evaluatie van vorige groepen zeiden veel ouders-opvoeders; hadden we dit maar eerder geweten. Juist ook omdat in de basisschoolperiode er een belangrijke basis wordt gelegd. En ouders-opvoeders van jongere kinderen die meededen in de puberversie gaven aan dat ze hun kind beter begrepen en hun gedrag beter konden bijsturen.

Bij deze versie werken we vanuit dezelfde gehechtheidsprincipes, maar met voorbeelden die passen bij deze leeftijdsfase.

We staan stil bij hoe je gedrag en ontwikkeling kan bijsturen. Niet alleen door bezig te zijn met gedrag, maar door ook te werken aan gehechtheid en contact.

Deze CONNECT oudergroep start op woensdagochtend 31 januari 2024 van 09:00-10:30 uur. Het is vervolgens iedere woensdagochtend met uitzondering van de woensdag in de voorjaarsvakantie (21 februari). De laatste keer is 10 april.

CONNECT is niet een praatgroep en geen therapie. CONNECT geeft informatie en voorbeelden, waar je zelf thuis mee aan de slag kan.

De trainers van deze versie zijn Tia Visser en Jeltje Mulder. In de weken voor start is er een korte kennismaking met de trainers. Voor en na afloop van CONNECT vragen we je een paar lijsten in te vullen.

Er is ruimte voor 8 tot 12 ouders/opvoeders van kinderen die al bij ZO! in zorg zijn. Je kan met je zorgverlener van ZO! bespreken of dit passend is bij jullie zoon of dochter. Hierna kan je je inschrijven via dit formulier.

CONNECT bieden we een paar keer per jaar aan. Past deze keer niet in jullie agenda en heb je toch een kind in de basisschoolleeftijd? Overleg met je zorgverlener. Eerder hebben ook ouders-opvoeders van jongeren kinderen mee gedaan in de puberversie trainingen. Soms kunnen we dat ook passend maken.

Locatie; Markant, Witte Mar 7, 8939 CC Leeuwarden. Deze versie is volledig live.

Wil je weten wat we gaan doen en wat ervaringen zijn? Lees; CONNECT

Mijn kind heeft een specifieke diagnose. Past CONNECT?

Met onze kinderen en jongeren is meestal meer aan de hand dan alleen met CONNECT is “op te lossen”. CONNECT geeft je als opvoeder extra tools, juist als je puber meer uitdagingen heeft en het nog lastiger is dan bij andere pubers. CONNECT is een onderdeel van het hele zorgtraject. We werken in de andere contacten aan wat meer nodig is.

Deelname is onderdeel van het geboden zorgtraject en zonder eigen bijdrage. Bij opgave verklaar je akkoord te zijn met dat wij de namen en adresgegevens ook gebruiken ten behoeve van alle communicatie voor deze activiteit. Doordat er meerdere ouders/opvoeders aanwezig zijn, betekend dit dat je bekend wordt bij de overige deelnemers.


Deze activiteit is voorbij.