OPVOEDproblemen

 

De opvoeding is het belangrijkste wat we onze kinderen mee geven; het is het kapitaal voor hun toekomst. Opvoeden gaat vaak vanzelf, maar soms zit het tegen en heb je opvoedproblemen. Je kind heeft bijzonder gedrag of je loopt zelf als ouder even vast. Dagelijkse situaties kunnen veel stress en strijd geven. Je kan in een sfeer terecht komen dat je jezelf als ouder meer een politieagent voelt dan een opvoeder. Meestal krijg je veel adviezen en tips vanuit je omgeving over de opvoedproblemen. Als dat ook niet helpt is het handig een professional in te schakelen.

ZO! heeft verschillende manieren om het opvoeden weer leuk en gemakkelijker te maken. Samen kijken we naar wat jou kind nodig heeft, wat jij nodig hebt, de andere gezinsleden nodig hebben en zoeken we naar een oplossing die aansluit bij jou voorkeuren en stijl. We kunnen inzetten van licht tot zwaarder; een eenmalig pedagogisch advies, ouderbegeleiding, training, Therapeutisch Opvoeden, of gezinstherapie.

Bij ZO! meld je jezelf aan om te werken over de opvoeding die je wilt geven. Je kan het aanmeldformulier invullen of een korte eenmalige afspraak maken via de online agenda.

ZO! heeft voor jeugd contracten met de regio’s Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland (Dronten). Regelmatig maken andere gemeenten per cliënt afspraken om gebruik te maken van onze specialisaties. Daarnaast hebben we voor volwassenen contracten met een aantal landelijke ziektekostenverzekeraars.