Naschoolse behandeling

Soms hebben jongeren meerdere keren per week ondersteuning nodig om situaties hanteerbaar te houden en zich te ontwikkelen. Voor jongeren in zorg bij ZO! hebben wij van maandag t/m donderdag van 15:00 tot 18:00 uur naschoolse behandeling.

De jongere komt 1 of enkele middagen per week, de volledige tijd van 15:00 tot 18:00 uur of een deel van de tijd naar ZO!. Naschoolse behandeling is deel van een traject, naast bijvoorbeeld ouderbegeleiding, therapie of MAATjes bij ZO!.

Bij de naschoolse behandeling word o.a. de dag met de jongere geordend, problemen besproken, activiteiten gedaan en geoefend met nieuw gedrag. Naschoolse behandeling is individueel, maar er kunnen meer jongeren aanwezig zijn. Dit kan kansen bieden voor nieuwe ervaringen.

Er is geen strike leeftijdsgrens voor deelname; per situatie wordt beoordeeld wat passend en haalbaar is. Deelname voor jonge kinderen lijkt niet passend.

Naschoolse behandeling vindt plaats op onze locatie aan de Cersesweg 46m in Leeuwarden. Jongeren worden door ouders gehaald of gebracht of komen op eigen gelegenheid. Jongeren kunnen, als zij met openbaar vervoer reizen, van en naar het station of bushalte in Leeuwarden worden gehaald en gebracht.