MOEILIJK LEREND

 

Moeilijk kunnen leren komt voor bij kinderen, jongeren en volwassenen. Het moeilijk leren maakt dat ze situaties anders inschatten en anders beleven. Meestal valt het aan de buitenkant niet op en wordt het pas in de loop van de jaren meer duidelijk. Deze kinderen, jongeren en volwassenen vallen vaak tussen wal en schip. Ze kunnen zich op het eerste gezicht goed redden. Toch begrijpen ze dingen anders en minder snel, waardoor er meer problemen zijn, ze onzeker worden of juist meer boos reageren.

Binnen ZO! zien we moeilijk lerend of een zwakkere cognitieve ontwikkeling niet als een stoornis, maar als een kenmerk. Door rekening te houden met dat je meer tijd nodig hebt, zodat je kan uitgroeien tot een zelfstandig persoon. Ook als er nog ADHD, PDD, hechtingsproblemenFASD of PTSS is. We gebruiken diverse begeleidingsvormen en trainingen, in een lager tempo en afgestemd op de eigen mogelijkheden. We geven levensloopcoaching en diverse vormen van therapie en trainingen. Ook kunnen we psychologisch onderzoek doen.

Bij ZO! meld je jezelf aan om te werken bij moeilijk lerend. Je kan het aanmeldformulier invullen of een korte

eenmalige afspraak maken via de online agenda.

ZO! heeft voor jeugd contracten met de regio’s Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland (Dronten). Regelmatig maken andere gemeenten per cliënt afspraken om gebruik te maken van onze specialisaties. Daarnaast hebben we voor volwassenen contracten met een aantal landelijke ziektekostenverzekeraars.