Gemeente vergoeding

 

Kinderen en jeugd (18-)

Wij hebben contracten voor Jeugd met alle Friese, Groningse en Drentse gemeenten, Dronten en de gemeenten in de regio IJsselland. Met o.a. Almere, Noord-Oostpolder, Medemblick en Haarlemmermeer zijn afspraken per cliënt.

Voor minderjarige asielzoekers hebben wij contract met MCA voor vergoede zorg.

Voor de rest van 2018 is vergoede zorg voor jeugd uit een aantal Friese gemeenten (waaronder Leeuwarden) alleen mogelijk als de gemeente naast de verwijzing een aanvullend akkoord geeft, via een zgn. maatwerkvoorziening (i.v.m budgetbeperking). De huisarts of het gebiedsteam kan dit akkoord bij de gemeente aanvragen.

Om recht te hebben op vergoede zorg kan je gebruik maken van een verwijsbrief van je huisarts, kinderarts, jeugdarts, gezinsvoogd/voogd of beschikking gebiedsteam. Je kan je hierna zelf aanmelden via deze site. Wij sturen de rekening rechtstreeks naar de gemeente als zij een contract met ons hebben gesloten.

Volwassenen (18+)

Volwassenen binnen de GBGGZ vallen onder de basisverzekering.

Gemeente zonder contract?

Cliënten uit andere gemeenten kunnen met hun gebiedsteam overleggen of zij met een vergoeding zorg bij ons mogen halen, bijvoorbeeld omdat er geen passende zorg in de eigen regio beschikbaar of gecontracteerd is. Je gemeente kan je een zorgarrangement zorg in natura of  PGB geven om zorg bij ons af te nemen.