ZO! EMDR

EMDR

EMDR is een snelle therapie om nare herinneringen te verwerken, zonder dat je er veel over hoeft te praten. Hierdoor is het minder belastend. De therapeut vraagt je te denken aan de nare situatie en leidt je dan af met een geluid of een beweging. Dit gaat een tijdje door, zodat er een verwerkingsproces op gang komt. Het kan gaan om ernstige trauma’s als geweld en misbruik, maar ook over ingrijpende gebeurtenissen als nare medische ingrepen, gepest zijn, iemand hebben verloren enz.

EMDR is geschikt voor alle leeftijdtijden; van peuters tot bejaarden. Bij een enkelvoudige klacht is er binnen 5 sessies veel te bereiken. EMDR kan je ook gebruiken als onderdeel van een langer durend traject. Het helpt dan om dit traject te versnellen. EMDR geeft een prettig effect. Het is lastig om je van te voren voor te stellen hoe dis is. Voor de start krijg je eerste veel uitleg.

Bij jonge kinderen kan het ook gaan om fasegebonden angsten (angst voor spoken, angst voor donker). Angsten kunnen bij oudere kinderen ook ontstaan doordat ze zijn gaan fantaseren over een film of een boek, geschrokken zijn enz.  Bij hechtingsproblemen kan het worden gebruikt bij belevingen rond verlating. Door dit te bewerken ontstaat er ruimte voor nieuwe relaties.

EMDR wordt binnen onze praktijk uitgevoerd door Jan de Vries. Jan is EMDR practioner en daarmee opgeleid om ook complexe behandelingen te doen.

Meer informatie over EMDR kun je vinden op:www.emdr.nl